Ještě pořád mě překvapuje, jak málo se pejskaři soustředí na to, čím krmí. A pak mě překvapuje druhý extrém, který se soustředí až moc.

Jak rychle se vám může změnit život? Rychle. Věděla jsem to vždycky, ale jako facka do tváře mi to došlo až letos na výletě u přehrady. Byli jsme na chatě, kde nebyl plot. A i když mě mí psi vždy poslouchají, tentokrát utíkali rychle a daleko, protože jsem prošvihla dvě vteřiny jejich života.

Dnes přináším článek z trochu jiného soudku. Spíše zamyšlení. Protože psi jsou našimi nekonečnými učiteli a když se zeptáte dítěte, proč lidé žijí tak dlouho a psi tak krátce, odpoví: Protože bezpodmínečné lásce se psi naučí krátce po narození a svou úlohu na tomto světě pochopí za zlomek času, který k tomu potřebují lidé. A mají pravdu.

Nevěříte? Já jsem si tím jistá. Za 7 let mé praxe se psy jsem agresivního psa nepotkala. Žádný pes se nenarodí s primárním úmyslem zabíjet lidi. Spíše ho během života prožitky a zkušenosti zlomí a zradí jeho duši a srdce. Lidé jej zlomí. A ve skutečnosti jde tedy o strachovou agresi, se kterou se (ne snadno, ale - ) dá pracovat....

Dnes jsem na procházce s hafany čelila nové výzvě, která mě přinutila se zamyslet a posunula mě o kus dál nejen ve výcviku, ale i v seberozvoji. Inu, psi jsou naši věční učitelé. Aneb důvěřujete svému psovi? Skutečně?

Imunita psů má hodně podobné fungování jako imunita lidí. Také její základ sídlí ve střevech a správná skladba jídelníčku je polovina vítězství. Jak ale imunitu nakopnout, když už přijde třeba nějaká nemoc?

Virus ohrožuje nejen naše zdraví, ale i váš zdravý vztah se psem. Ať už jste nonstop doma nebo stále chodíte do práce, existují 3 zásadní problémy, které v této době mohou komplikovat vaše soužití. Mějte se před nimi na pozoru!

Jak moc vás pes poslouchá, když se na něj nedíváte? Máte natrénováno odložení? A co k tomu přidat "Nesmíš?"

Vždycky jsem byla spíš plachý vlk. Takový opatrný vůči všem a všemu. Občas jsem zabrousila mezi lidi, ale rychle jsem se zase vytratila do stínů divočiny. Jenže pak se stalo... že ze mě život vychoval pitbula.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky